Psychologen

Het IDI bestaat uit:

LeireDrs. Leire Abels heeft het IDI in 2003 opgericht. Zij is gz-psycholoog (BIG) en psycholoog NIP. Leire is werkzaam geweest als docent Relatie- en Gezinstherapie bij de Universiteit van Amsterdam (Uva). Zij is aangesloten bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT). Leire heeft ruime ervaring in cognitieve gedragstherapie (CGT), relatietherapie en diverse traumatechnieken waaronder EMDR en Imaginaire Exposure. Leire geeft therapie in het Nederlands, Engels en Spaans. Zij helpt o.a. stellen met interculturele relatieproblemen of problemen na migratie. Klik hier voor het goedgekeurde kwaliteitsstatuut van Leire.

CarolienDrs. Carolien Wijnker is in 2008 cum laude afgestudeerd in de klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Sindsdien heeft zij ruime werkervaring opgedaan als behandelaar bij Interapy en het IDI. Daarnaast is zij als docent en stageadviseur verbonden aan de vakgroep Klinische Psychologie aan de UvA. Carolien heeft zich gespecialiseerd in behandeling van depressie, paniek/angst, trauma (EMDR en schrijftherapie) en relatieproblemen. Ook helpt zij veel adolescenten. Carolien is gz-psycholoog (BIG) en psycholoog NIP En zij is lid van de NVGzP, LVVP en Cognitief gedragstherapeut VGCt in opleiding bij de VGCT. Klik hier voor het goedgekeurde kwaliteitsstatuut van Carolien.

JannekeDrs. Janneke Broeksteeg is gz-psycholoog (BIG) & Cognitief gedragstherapeut VGCt®. Zij heeft 10+ jaar ervaring met het behandelen van o.a. trauma’s, stemmings- en angstklachten, burn-out en eetproblemen. Door haar jarenlange ervaring bij Interapy weet zij ook bijna alles over e-health en online behandelen. Janneke heeft zich gespecialiseerd in EMDR en cognitieve gedragstherapie, en is aangesloten bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT). Daarnaast is Janneke gastdocent op de UvA en werkt zij als supervisor. Klik hier voor het goedgekeurde kwaliteitsstatuut van Janneke.

Elaja.jpgDrs. Elaja Telman is als behandelend psycholoog verbonden aan het IDI. Elaja heeft ervaring met het behandelen van o.a. stemmings- en angstklachten, trauma’s (o.a. middels EMDR), eetproblemen en zelfbeeld gerelateerde problematiek. Ook heeft zij ervaring in het geven van coaching bij het creëren en volhouden van een gezonde leefstijl. Daarnaast houdt zij zich bij het IDI bezig met het uitvoeren van uitgebreid diagnostisch onderzoek. Elaja is psycholoog NIP en is aangesloten bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT). Haar werkzaamheden bij het IDI verricht zij onder supervisie van een gz-psycholoog.

JanineDrs. Janine Plaisier studeerde sociale psychologie en klinische psychologie. Zij is gespecialiseerd in kennis over gedragsverandering en effectieve behandelmethoden. Zij is ervaren met de behandeling van verschillende klachten die mensen kunnen hebben, zoals depressie, angst, trauma, piekeren, negatief zelfbeeld, burnout en rouw. Janine gebruikt cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en mindfulness in haar behandelingen. Zij is psycholoog NIP en mindfulnesstrainer. Zij combineert haar behandelingen met het doen van onderzoek naar gedragsverandering van mensen. Haar werkzaamheden bij het IDI verricht zij onder supervisie van een gz-psycholoog.

Alle psychologen bij het IDI werken volgens de beroepscode van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP)

Drs. Marcelino Lopez is momenteel niet meer werkzaam bij het IDI. Hij is actief als journalist, redacteur en media-adviseur op het gebied van psychologie, therapie en relaties. Hij schrijft regelmatig voor psychologisch.nu De blogs op www.ivdi.nl zijn veelal van zijn hand.

alange_smallInspirator en supervisor van het IDI is Prof. dr. Alfred Lange. Bijzonder hoogleraar Relatie- en Gezinstherapie aan de Universiteit van Amsterdam en een van de grondleggers van de Directieve Therapie.

Klinische Praktijkstages
Masterstudenten die willen solliciteren naar de stageplek kunnen een e-mail sturen aan info@ivdi.nl De eerstkomende startperiode is naar verwachting pas september 2019.

Samenwerking
Het IDI werkt samen met huisartsen en psychologen in de buurt. Wij zijn aangesloten bij de AVGP (Amsterdamse Vrijgevestigde GGZ-Praktijken). De AVGP is een netwerk van vrijgevestigde Amsterdamse psychologenpraktijken in de generalistische en specialistische GGZ.

Heeft u onverhoopt een klacht over uw psycholoog van het IDI?
Bespreek die klacht dan eerst met hem of haar. Komt u er samen niet uit? Dan kunt u contact opnemen met een praktijkhouder van het IDI die zal fungeren als klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris kan bemiddelen en zal, wanneer bemiddeling niet tot acceptabele afhandeling van uw klacht leidt, u verwijzen naar een onafhankelijke klachtencommissie van onze beroepsvereniging. Alle psychologen bij het IDI zijn lid van het NIP en vallen daarmee onder de klachtenregeling van het NIP. Contact opnemen met een klachtfunctionaris van het IDI kan via algemeen e-mailadres: info@ivdi.nl, persoonlijk e-mailadres (“leire”, “carolien” of “janneke” gevolgd door “@ivdi.nl”) of per post IDI t.a.v. de klachtenfunctionaris, Fokke Simonszstraat 29hs, 1017TD in Amsterdam. U kunt indien u dat wenst ook rechtstreeks contact opnemen met een onafhankelijke klachtencommissie. Meer informatie over hierover vindt u in de Klachtenregeling IDI