IDI-ers

Het IDI bestaat uit:

Leiredrs. Leire Abels, praktijkhouder, heeft het IDI in 2003 opgericht. Zij is GZ-psycholoog (BIG) en psycholoog NIP. Leire is werkzaam geweest als docent Relatie- en Gezinstherapie bij de Universiteit van Amsterdam (Uva). Zij is aangesloten bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT). Leire heeft ruime ervaring in cognitieve gedragstherapie (CGT), relatietherapie en diverse traumatechnieken waaronder EMDR en Imaginaire Exposure (IE) met rescripting. Leire geeft therapie in het Nederlands, Engels en Spaans. Zij helpt o.a. stellen met interculturele relatieproblemen of problemen na migratie. Leire werkt als supervisor binnen de GZ-opleiding. Klik hier voor het goedgekeurde kwaliteitsstatuut van Leire. Leire is met sabbatical en neemt daarom tijdelijk geen nieuwe behandelingen aan.

drs. Carolien Wijnker, praktijkhouder, is in 2008 cum laude afgestudeerd in de klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Sindsdien heeft zij ruime werkervaring opgedaan als behandelaar bij Interapy en het IDI. Daarnaast is zij als docent werkzaam bij de vakgroep Klinische Psychologie aan de UvA en is zij medeoprichter van PSIEG. Ook is zij praktijkopleider binnen de GZ-opleiding. Carolien heeft zich gespecialiseerd in behandeling van paniek/angst, ocd, trauma (EMDR, IE en schrijftherapie) en relatieproblemen. Carolien is GZ-psycholoog (BIG), Cognitief gedragstherapeut VGCT® en psycholoog NIP. En zij is lid van de NVGzP en LVVP. Klik hier voor het goedgekeurde kwaliteitsstatuut van Carolien.

drs. Janneke Broeksteeg, praktijkhouder, is GZ-psycholoog (BIG) & Cognitief gedragstherapeut VGCt®. Zij heeft 20+ jaar ervaring met het behandelen van o.a. trauma’s, stemmings- en angstklachten, burn-out, eetproblemen en zelfbeeld gerelateerde problemen (denk aan perfectionisme, faalangst). Door haar jarenlange ervaring bij Interapy weet zij ook bijna alles over e-health en online behandelen. Janneke heeft zich gespecialiseerd in EMDR en cognitieve gedragstherapie, en is aangesloten bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT). Daarnaast is Janneke gastdocent op de UvA en werkt zij als supervisor. Klik hier voor het goedgekeurde kwaliteitsstatuut van Janneke.

Elaja.jpgdrs. Elaja Telman is als diagnosticus en behandelend GZ-psycholoog verbonden aan het IDI. Elaja heeft ervaring met het behandelen van o.a. stemmings- en angstklachten, burn-out, trauma’s (o.a. middels EMDR), eetproblemen en zelfbeeld gerelateerde problematiek. Ook heeft zij ervaring in het geven van coaching bij het creëren en volhouden van een gezonde leefstijl. Daarnaast houdt zij zich bij het IDI bezig met het uitvoeren van uitgebreid diagnostisch onderzoek. Elaja is GZ-psycholoog (BIG) & psycholoog NIP en is aangesloten bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT). Klik hier voor het goedgekeurde kwaliteitsstatuut van Elaja.

Janinedrs. Janine Plaisier studeerde sociale psychologie en klinische psychologie. Zij is gespecialiseerd in kennis over gedragsverandering en effectieve behandelmethoden. Zij is ervaren met de behandeling van verschillende klachten die mensen kunnen hebben, zoals depressie, angst, trauma, piekeren, negatief zelfbeeld, burnout en rouw. Janine gebruikt cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en mindfulness in haar behandelingen. En ook technieken uit: Acceptance & Commitment Therapie (ACT), EMDR en schematherapie. Zij is psycholoog NIP en mindfulnesstrainer.  Haar werkzaamheden bij het IDI verricht zij onder supervisie van een GZ-psycholoog. Janine volgt bij het IDI de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog (BIG naar verwachting: april 2023).

drs. Michiel Holleman is klinisch psycholoog (BIG) en psychotherapeut (BIG). Hij is naast IDI in de specialistische GGZ werkzaam als psychodiagnosticus. Initieel heeft hij het vak aan de Universiteit van Amsterdam geleerd bij Alfred Lange. Daarna volgde hij diverse opleidingen binnen grote GGZ instellingen. Michiel is mede-oprichter van IDI, maar heeft merendeels gewerkt bij deze grote GGZ organisaties. Hij is kortom na lange tijd terug ’thuis’. Inhoudelijk is hij gespecialiseerd in persoonlijkheidsdiagnostiek en heeft hij veel kennis van lichamelijke- en stressgerelateerde klachten. Dit uiteraard naast ervaring met andere psychische problemen. Qua methodiek heeft Michiel nog altijd de methoden van Alfred Lange in zijn repertoire. Maar zoals dat gebruikelijk is in de Directieve Therapie is dit uitgebouwd met alles dat werkt. Voor begrip van de psyche, met psychodynamische theorieën. Voor de oplossing van problemen, met technieken van de ‘derde generatie cognitieve gedragstherapie’. Hierbij heeft onder anderen affiniteit met de Acceptance and Commitment Therapy. Klik hier voor het goedgekeurde kwaliteitsstatuut van Michiel Holleman.

dr. Jenneke Wiersma is gz-psycholoog, geregistreerd supervisor cognitieve gedragstherapie (CGT), getraind in EMDR en geregistreerd supervisor Cognitive Behavioral Analysis System of Psychotherapy (CBASP). Jenneke is sinds 2004 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg als behandelaar en onderzoeker. Ze heeft zich gespecialiseerd in depressieve klachten, angstklachten (zoals paniek, sociale angst, trauma, overmatig piekeren) en negatief zelfbeeld (zoals onzekerheid, perfectionisme). Daarnaast geeft ze les bij verschillende postdoctorale opleidingsinstituten en aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze geeft supervisie, leertherapie en trainingen in CGT en CBASP. Klik hier voor het goedgekeurde kwaliteitsstatuut van Jenneke.

drs. Claartje Michels is GZ-psycholoog (BIG) en Cognitief gedragstherapeut VGCt®. Ze is in 2008 cum laude afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en heeft sindsdien als behandelaar binnen verschillende organisaties gewerkt, zoals de Brijder, HSK Groep en Interapy. Claartje heeft ruime ervaring in de behandeling van onder andere angst, depressie, trauma (o.a. EMDR), verslaving, zelfbeeld en piekeren. Ook heeft ze zich gespecialiseerd in werkgerelateerde psychische klachten, zoals burn-out, overbelasting en stress. Haar aanpak is persoonlijk en doelgericht. Claartje is aangesloten bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt) en de NVGzP. Klik hier voor het goedgekeurde kwaliteitsstatuut van Claartje.

drs. Layla Leerschool studeerde in 2012 af aan de VU (klinische psychologie) en is sinds 2013 werkzaam als psycholoog. Zij heeft ervaring met diagnostiek en behandeling van o.a. gecompliceerde rouw, aanpassingsproblemen, depressieve klachten en angst-/spanningsklachten. Centraal in haar werk staat: samen inzicht krijgen in de oorzaak van je klachten en je persoonlijke doelen en waarden, en samen toewerken naar gedragsverandering die daarbij past. Zodat jij weer in je kracht staat en ook na de therapie in staat bent om te doen wat voor jou belangrijk is, zelfs in turbulente tijden of op moeilijke momenten. Layla past hierbij technieken toe uit de cognitieve gedragstherapie (CGT), oplossingsgerichte therapie en acceptance and commitment therapy (ACT). Zij volgt momenteel de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog (BIG naar verwachting maart 2023).

drs. Marcelino Lopez is actief als journalist, redacteur en media-adviseur op het gebied van psychologie, therapie en relaties. Hij schrijft regelmatig voor psychologisch.nu De blogs op www.ivdi.nl zijn veelal van zijn hand.

Chantal Haasbeek is als office manager verbonden aan het IDI. Binnen IDI is Chantal het eerste aanspreekpunt voor cliënten, o.a. voor het plannen van gesprekken met de psychologen van IDI, en verzorgt zij de financiële administratie. Chantal heeft ruim 15 jaar ervaring als office manager en heeft onder andere gewerkt bij KPMG, KLM en NUON. Voor vragen over het plannen/verplaatsen van afspraken, behandelingen en/of facturen is Chantal bereikbaar via mail: info@ivdi.nl of telefonisch via 020-4270797.

Inspirator en supervisor van het IDI is Prof. dr. Alfred Lange. Bijzonder hoogleraar Relatie- en Gezinstherapie aan de Universiteit van Amsterdam, en een van de grondleggers van de Directieve Therapie.

Alle psychologen bij het IDI werken volgens de beroepscode van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) en houden zich aan de geldende wet- en regelgeving waaronder maar niet uitsluitend: de AVG, WGBO en Wkkgz.

Klinische Praktijkstages
De klinische praktijkstage van het IDI staat in het UvA-stageoverzicht onder nummer 319. Masterstudenten die willen solliciteren vinden daar meer informatie.

Samenwerking
Het IDI werkt samen met huisartsen, POH-GGZ, psychologen en andere hulpverleners in onze regio. Wij zijn aangesloten bij de AVVP (Amsterdamse Vereniging voor Psychologen). De AVVP is een netwerk van vrijgevestigde Amsterdamse psychologenpraktijken in de generalistische en specialistische GGZ.

Heeft u onverhoopt een klacht over uw psycholoog van het IDI?
Bespreek die klacht dan eerst met hem of haar. Komt u er samen niet uit? Dan kunt u contact opnemen met een klachtenfunctionaris. In het persoonlijke kwaliteitsstatuut van de psycholoog kunt u lezen wie de klachtenfunctionaris is. De klachtenfunctionaris kan bemiddelen en zal, wanneer bemiddeling niet tot acceptabele afhandeling van uw klacht leidt, u verwijzen naar een onafhankelijke klachtencommissie.