IDI-ers

Het IDI bestaat uit:

Leiredrs. Leire Abels, praktijkhouder, heeft het IDI in 2003 opgericht. Zij is GZ-psycholoog (BIG) en psycholoog NIP. Leire is werkzaam geweest als docent Relatie- en Gezinstherapie bij de Universiteit van Amsterdam (Uva). Zij is aangesloten bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT). Leire heeft ruime ervaring in cognitieve gedragstherapie (CGT), relatietherapie en diverse traumatechnieken waaronder EMDR en Imaginaire Exposure (IE) met rescripting. Leire geeft therapie in het Nederlands, Engels en Spaans. Zij helpt o.a. stellen met interculturele relatieproblemen of problemen na migratie. Leire werkt als supervisor binnen de GZ-opleiding. Klik hier voor het goedgekeurde kwaliteitsstatuut van Leire.

drs. Carolien Wijnker, praktijkhouder, is in 2008 cum laude afgestudeerd in de klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Sindsdien heeft zij ruime werkervaring opgedaan als behandelaar bij Interapy en het IDI. Daarnaast is zij als docent werkzaam bij de vakgroep Klinische Psychologie aan de UvA en is zij medeoprichter van PSIEG. Ook is zij praktijkopleider binnen de GZ-opleiding. Carolien heeft zich gespecialiseerd in behandeling van paniek/angst, ocd, trauma (EMDR, IE en schrijftherapie) en relatieproblemen. Carolien is GZ-psycholoog (BIG), Cognitief gedragstherapeut VGCT® en psycholoog NIP. En zij is lid van de NVGzP en LVVP. Klik hier voor het goedgekeurde kwaliteitsstatuut van Carolien.

drs. Janneke Broeksteeg, praktijkhouder, is GZ-psycholoog (BIG) & Cognitief gedragstherapeut VGCT®. Zij heeft 20+ jaar ervaring met het behandelen van o.a. trauma’s, stemmings- en angstklachten, burn-out, eetproblemen en zelfbeeld gerelateerde problemen (denk aan perfectionisme, faalangst). Door haar jarenlange ervaring bij Interapy weet zij ook (bijna) alles over e-health en online behandelen. Janneke heeft zich gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie, is opgeleid in EMDR, (kortdurende) schematherapie en acceptance and commitment therapy (ACT). In haar behandelingen maakt zij ook graag gebruik van technieken uit de oplossingsgerichte therapie. Daarnaast is Janneke gastdocent op de UvA en werkt zij als supervisor. Klik hier voor het goedgekeurde kwaliteitsstatuut van Janneke.

dr. Jenneke Wiersma is gz-psycholoog, geregistreerd supervisor cognitieve gedragstherapie (CGT), getraind in EMDR en geregistreerd supervisor Cognitive Behavioral Analysis System of Psychotherapy (CBASP). Jenneke is sinds 2004 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg als behandelaar en onderzoeker. Ze heeft zich gespecialiseerd in depressieve klachten, angstklachten (zoals paniek, sociale angst, trauma, overmatig piekeren) en negatief zelfbeeld (zoals onzekerheid, perfectionisme). Daarnaast geeft ze les bij verschillende postdoctorale opleidingsinstituten en aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze geeft supervisie, leertherapie en trainingen in CGT en CBASP. Klik hier voor het goedgekeurde kwaliteitsstatuut van Jenneke.

drs. Claartje Michels is GZ-psycholoog (BIG) en Cognitief gedragstherapeut VGCt®. Ze is in 2008 cum laude afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en heeft sindsdien als behandelaar binnen verschillende organisaties gewerkt, zoals de Brijder, HSK Groep en Interapy. Claartje heeft ruime ervaring in de behandeling van onder andere angst, depressie, trauma (o.a. EMDR), verslaving, zelfbeeld en piekeren. Ook heeft ze zich gespecialiseerd in werkgerelateerde psychische klachten, zoals burn-out, overbelasting en stress. Haar aanpak is persoonlijk en doelgericht. Claartje is aangesloten bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt) en de NVGzP. Klik hier voor het goedgekeurde kwaliteitsstatuut van Claartje.

Cybil Martin (MSc) ronde in 2015 haar studie klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam af en is sinds 2018 werkzaam als basispsycholoog. Momenteel volgt zij de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog en verwacht in april 2025 BIG-geregistreerd te zijn. Daarnaast is zij werkzaam in het verpleeghuis waar zij ervaring heeft opgedaan in diagnostiek en behandeling van o.a. neurocognitieve stoornissen, (val)angst, depressie, verlieservaringen/rouw. Cybil gebruikt technieken uit de cognitieve gedrags- (CGT) en oplossingsgerichte therapie in haar behandelingen.

drs. Soesja Vogels studeerde in 2018 cum laude af aan de Universiteit Utrecht in de klinische ontwikkelingspsychologie. Daarnaast heeft zij een master economische psychologie behaald. Zij heeft ervaring met diagnostiek en behandeling van o.a. depressie, angst, trauma en zelfbeeld problematiek. Soesja is opgeleid in cognitieve gedragstherapie (CGT), acceptance and commitment therapy (ACT), EMDR en schematherapie. Haar aanpak is positief en oplossingsgericht. Ze sluit graag aan bij jouw belevingswereld om van daaruit jouw doelen te bereiken. Zij is Cognitief Gedragstherapeut in opleiding (VGCt) en volgt momenteel de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog.

Chantal Haasbeek is als officemanager verbonden aan het IDI. Binnen IDI is Chantal het eerste aanspreekpunt voor cliënten, o.a. voor het plannen van gesprekken met de psychologen van IDI, en verzorgt zij de financiële administratie. Chantal heeft ruim 15 jaar ervaring als officemanager en heeft onder andere gewerkt bij KPMG, KLM en NUON. Voor vragen over het plannen/verplaatsen van afspraken, behandelingen en/of facturen is Chantal bereikbaar via mail: info@ivdi.nl of telefonisch per voicemail via 020-4270797.

drs. Marcelino Lopez is actief als journalist, redacteur en media-adviseur op het gebied van psychologie, therapie en relaties. Hij schrijft regelmatig voor psychologisch.nu De blogs op www.ivdi.nl zijn veelal van zijn hand.

Inspirator en supervisor van het IDI is Prof. dr. Alfred Lange. Bijzonder hoogleraar Relatie- en Gezinstherapie aan de Universiteit van Amsterdam, en een van de grondleggers van de Directieve Therapie.

Alle psychologen bij het IDI werken volgens de beroepscode van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) en houden zich aan de geldende wet- en regelgeving waaronder maar niet uitsluitend: de AVG, WGBO en Wkkgz.

Klinische Praktijkstages
De klinische praktijkstage van het IDI staat in het UvA-stageoverzicht onder nummer 319. Masterstudenten die willen solliciteren vinden daar meer informatie.

Samenwerking
Het IDI werkt samen met huisartsen, POH-GGZ, psychologen en andere hulpverleners in onze regio. Wij zijn aangesloten bij de AVVP (Amsterdamse Vereniging voor Psychologen). De AVVP is een netwerk van vrijgevestigde Amsterdamse psychologenpraktijken in de generalistische en specialistische GGZ.

Heeft u onverhoopt een klacht over uw psycholoog van het IDI?
Bespreek die klacht dan eerst met hem of haar. Komt u er samen niet uit? Dan kunt u contact opnemen met een klachtenfunctionaris door een mail te sturen naar nip@klachtencompany.nl De klachtenfunctionaris kan bemiddelen en zal, wanneer bemiddeling niet tot acceptabele afhandeling van uw klacht leidt, u verwijzen naar een onafhankelijke klachtencommissie. Klik hier voor ons klachten- en geschillen reglement.