Aanmelden (en wachttijd)

Hoe is de aanmeldprocedure bij het IDI?

Het is gebruikelijk om eerst een kort telefonisch aanmeldgesprek te houden. Hierin zal een aantal praktische zaken met u worden besproken en kunnen eventuele vragen van u beantwoord worden (indien gewenst kan dit ook per e-mail). Al wij u de hulp kunnen bieden die u zoekt, dan wordt er zodra er ruimte is in onze agenda’s een afspraak ingepland bij de behandelaar die het intakegesprek en de daaropvolgende behandeling zal doen. Als u wilt dat uw behandeling door de zorgverzekeraar wordt vergoed, dan hebben we een verwijsbrief van uw huisarts nodig, voordat we afspraken voor u in kunnen plannen. Uw huisarts kan de verwijsbrief rechtstreeks naar ons toesturen via Zorgdomein, of u kunt ons de verwijsbrief zelf naar ons toesturen (wij zorgen dan voor een beveiligde e-mailverbinding). 

We nemen doorgaans binnen 1 werkdag contact met u op nadat u onze voicemail hebt ingesproken, of een formulier op onze site hebt ingevuld. 

Wanneer kan ik terecht?
Momenteel kan de intake ongeveer 11 weken na het telefonisch aanmeldgesprek plaatsvinden ongeacht welke zorgverzekeraar u heeft. Er is geen wachttijd tussen intake en behandeling. Wanneer u de wachttijd te lang vindt dan kunt u uw zorgverzekeraar vragen om wachttijdbemiddeling (laatste update wachttijden: 01-05-2024). Let op: u komt alleen op onze wachtlijst wanneer uw verwijsbrief en de ingevulde vragenlijst bij ons binnen is (niet eerder). Kijkt u hier voor wat u zelf kunt doen terwijl u wacht op een behandeling.

Voor relatietherapie hebben wij op dit moment beperkt aantal plekken beschikbaar

U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier te gebruiken of te bellen naar: 020-4270797 en onze voicemail in te spreken. Wij bellen u daarna voor een vrijblijvend telefonisch aanmeldgesprek.

Ter informatie: heeft u nog geen verwijsbrief, neem dan eerst contact op met uw huisarts en overleg welke zorg u nodig heeft. Uw huisarts kan, indien Basis GGZ passend is, rechstreeks naar ons verwijzen of aan u de verwijsbrief geven. Vul dit formulier alstublieft pas in wanneer u een verwijsbrief voor Basis GGZ heeft. NB. Heeft u een verwijsbrief voor Gespecialiseerde GGZ (SGGZ)? Meldt u dan aan bij een praktijk of instelling die SGGZ biedt. Dit kan niet bij het IDI.