Over IDI

IDI staat voor Instituut voor Directieve Interventies. Onder deze statige naam werken een aantal bevlogen psychologen met hart voor mensen en hun problemen. Omdat we geloven dat meerdere wegen naar Rome leiden gebruiken wij verschillende technieken uit o.a. de cognitieve gedrags-, systeemgerichte,- oplossingsgerichte en directieve therapie naast elkaar. Niet elk mens, stel of gezin heeft behoefte aan of baat bij dezelfde aanpak.

Wij werken volgens praktische en effectieve methoden passend bij de wensen en persoonlijkheid van onze cliënten. We gaan niet uit van een ideale theorie over geestelijke gezondheid en hoe je als mens dient te functioneren, maar nemen jouw dagelijkse werkelijkheid als maatstaf: wat wil je veranderen, en wat houd je hierin tegen?

Door dingen daarbij op een andere manier te doen kun je in korte tijd vaak meer bereiken dan alleen praten. Vaak staan eenvoudige, maar goed doordachte oefeningen aan de basis van veel positieve veranderingen en meer zelfvertrouwen.

Behalve het verlenen van psychologisch hulp zijn we actief met het ontwikkelen en geven van cursussen op het gebied van relatie- en gezinstherapie en directieve interventies.