Voor wie?

Ieder mens kan ooit het gevoel krijgen vast te lopen. Je ziet niet wat de volgende stap moet worden. Of je ziet het wel, maar durft ‘m niet te zetten, of bent er te lusteloos of somber voor. Er kan een duidelijke oorzaak zijn: het verlies van een dierbare, een moeilijke relatie, grenzeloze drukte op het werk of oud zeer wat niet goed verwerkt is. Soms zijn het algemene gevoelens van somberheid, minderwaardigheid of angst die je belemmeren gelukkig en vrij te zijn om na te streven wat je wenst.

Dit gat tussen de huidige werkelijkheid en hoe je zou willen dat het is vraagt om vaak om inzicht, eerlijkheid en een doelmatige, actieve aanpak. Verandering bereik je niet alleen door praten, maar vooral door dingen anders te doen dan je misschien gewend bent. Oefening baart kunst, en kracht.

De behandelaren bij het IDI hebben veel behandeltechnieken en methodes in huis: cognitieve gedragstherapie, EMDR, kortdurende schematherapie, oplossingsgericht therapie, acceptatie en commitment therapie en systeemtherapie. Samen met u bekijken wat het beste voor u is en maken wij een behandeling op maat.

Cognitieve gedragstherapie leent zich niet alleen voor behandeling van psychische klachten. Wij kunnen u in coachende gesprekken begeleiden bij het oplossen van diverse problemen en bij het bereiken van uw doelen.

Voor meer informatie over mogelijke klachten en bijbehorende behandelaanpak kijk verder op onze site. In de praktijk vallen de klachten van de meeste mensen niet netjes in één categorie en zal er overlap bestaan met andere klachten.