Psychologen

Het IDI bestaat uit:

LeireDrs. Leire Abels heeft het IDI in 2003 opgericht. Zij is GZ-psycholoog (BIG) en psycholoog NIP. Leire is werkzaam geweest als docent Relatie- en Gezinstherapie bij de Universiteit van Amsterdam (Uva). Zij is aangesloten bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT). Leire heeft ruime ervaring in cognitieve gedragstherapie (CGT), relatietherapie en diverse traumatechnieken waaronder EMDR en Imaginaire Exposure (IE). Leire geeft therapie in het Nederlands, Engels en Spaans. Zij helpt o.a. stellen met interculturele relatieproblemen of problemen na migratie. Leire werkt als supervisor binnen de GZ-opleiding. Klik hier voor het goedgekeurde kwaliteitsstatuut van Leire.

Drs. Carolien Wijnker is in 2008 cum laude afgestudeerd in de klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Sindsdien heeft zij ruime werkervaring opgedaan als behandelaar bij Interapy en het IDI. Daarnaast is zij als docent werkzaam bij de vakgroep Klinische Psychologie aan de UvA en is zij medeoprichter van PSIEG. Ook is zij praktijkopleider binnen de GZ-opleiding. Carolien heeft zich gespecialiseerd in behandeling van paniek/angst, ocd, trauma (EMDR, IE en schrijftherapie) en relatieproblemen. Carolien is GZ-psycholoog (BIG), Cognitief gedragstherapeut VGCT® en psycholoog NIP. En zij is lid van de NVGzP en LVVP. Klik hier voor het goedgekeurde kwaliteitsstatuut van Carolien.

Drs. Janneke Broeksteeg is GZ-psycholoog (BIG) & Cognitief gedragstherapeut VGCt®. Zij heeft 10+ jaar ervaring met het behandelen van o.a. trauma’s, stemmings- en angstklachten, burn-out en eetproblemen. Door haar jarenlange ervaring bij Interapy weet zij ook bijna alles over e-health en online behandelen. Janneke heeft zich gespecialiseerd in EMDR en cognitieve gedragstherapie, en is aangesloten bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT). Daarnaast is Janneke gastdocent op de UvA en werkt zij als supervisor. Klik hier voor het goedgekeurde kwaliteitsstatuut van Janneke.

Elaja.jpgDrs. Elaja Telman is als behandelend psycholoog verbonden aan het IDI. Elaja heeft ervaring met het behandelen van o.a. stemmings- en angstklachten, burn-out, trauma’s (o.a. middels EMDR), eetproblemen en zelfbeeld gerelateerde problematiek. Ook heeft zij ervaring in het geven van coaching bij het creëren en volhouden van een gezonde leefstijl. Daarnaast houdt zij zich bij het IDI bezig met het uitvoeren van uitgebreid diagnostisch onderzoek. Elaja is psycholoog NIP en is aangesloten bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT). Haar werkzaamheden bij het IDI verricht zij onder supervisie van een GZ-psycholoog. Elaja volgt bij het IDI de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog

JanineDrs. Janine Plaisier studeerde sociale psychologie en klinische psychologie. Zij is gespecialiseerd in kennis over gedragsverandering en effectieve behandelmethoden. Zij is ervaren met de behandeling van verschillende klachten die mensen kunnen hebben, zoals depressie, angst, trauma, piekeren, negatief zelfbeeld, burnout en rouw. Janine gebruikt cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en mindfulness in haar behandelingen. Zij is psycholoog NIP en mindfulnesstrainer. Zij combineert haar behandelingen met het doen van onderzoek naar gedragsverandering van mensen. Haar werkzaamheden bij het IDI verricht zij onder supervisie van een GZ-psycholoog.

Drs. Michiel Holleman is klinisch psycholoog (BIG) en psychotherapeut (BIG). Hij is naast IDI in de specialistische GGZ werkzaam als psychodiagnosticus. Initieel heeft hij het vak aan de Universiteit van Amsterdam geleerd bij Alfred Lange. Daarna volgde hij diverse opleidingen binnen grote GGZ instellingen. Michiel is mede-oprichter van IDI, maar heeft merendeels gewerkt bij deze grote GGZ organisaties. Hij is kortom na lange tijd terug ‘thuis’. Inhoudelijk is hij gespecialiseerd in persoonlijkheidsdiagnostiek en heeft hij veel kennis van lichamelijke- en stressgerelateerde klachten. Dit uiteraard naast ervaring met andere psychische problemen. Qua methodiek heeft Michiel nog altijd de methoden van Alfred Lange in zijn repertoire. Maar zoals dat gebruikelijk is in de Directieve Therapie is dit uitgebouwd met alles dat werkt. Voor begrip van de psyche, met psychodynamische theorieën. Voor de oplossing van problemen, met technieken van de ‘derde generatie cognitieve gedragstherapie’. Hierbij heeft onder anderen affiniteit met de Acceptance and Commitment Therapy. Klik hier voor het kwaliteitsstatuut van Michiel Holleman.

Alle psychologen bij het IDI werken volgens de beroepscode van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP)

Drs. Marcelino Lopez is momenteel niet meer werkzaam bij het IDI. Hij is actief als journalist, redacteur en media-adviseur op het gebied van psychologie, therapie en relaties. Hij schrijft regelmatig voor psychologisch.nu De blogs op www.ivdi.nl zijn veelal van zijn hand.

alange_smallInspirator en supervisor van het IDI is Prof. dr. Alfred Lange. Bijzonder hoogleraar Relatie- en Gezinstherapie aan de Universiteit van Amsterdam en een van de grondleggers van de Directieve Therapie.

Klinische Praktijkstages
De klinische praktijkstage van het IDI staat in het UvA-stageoverzicht onder nummer 319. Masterstudenten die willen solliciteren vinden daar meer informatie.

Samenwerking
Het IDI werkt samen met huisartsen en psychologen in de buurt. Wij zijn aangesloten bij de AVGP (Amsterdamse Vrijgevestigde GGZ-Praktijken). De AVGP is een netwerk van vrijgevestigde Amsterdamse psychologenpraktijken in de generalistische en specialistische GGZ.

Heeft u onverhoopt een klacht over uw psycholoog van het IDI?
Bespreek die klacht dan eerst met hem of haar. Komt u er samen niet uit? Dan kunt u contact opnemen met een klachtenfunctionaris. In het persoonlijke kwaliteitsstatuut van de psycholoog kunt u lezen wie de klachtenfunctionaris is. De klachtenfunctionaris kan bemiddelen en zal, wanneer bemiddeling niet tot acceptabele afhandeling van uw klacht leidt, u verwijzen naar een onafhankelijke klachtencommissie. Alle psychologen bij het IDI zijn lid van het NIP en vallen daarmee ook onder de klachtenregeling van het NIP.