Aanmelden

Hoe is de aanmeldprocedure bij het IDI?

Het is gebruikelijk om eerst een vrijblijvend telefonisch aanmeldgesprek te houden. Hierin zal kort op uw reden van aanmelding in worden gegaan, een aantal praktische zaken met u worden besproken en kunnen eventuele vragen van u beantwoord worden. We nemen doorgaans binnen 3 werkdagen contact met u op nadat u het aanmeldformulier heeft verstuurd. NB. wanneer er feestdagen zijn, zal dit langer duren. Zo is het IDI bijvoorbeeld de laatste week van het jaar en de eerste week van het nieuwe jaar gesloten.

Na het telefonisch aanmeldgesprek wordt de informatie besproken in ons behandelteam. Vervolgens neemt de behandelaar die het intakegesprek en de behandeling zal doen, contact met u op voor het maken van een afspraak.

Wanneer kan ik terecht?
De intake kan doorgaans binnen 4 weken na het telefonisch aanmeldgesprek plaatsvinden ongeacht welke zorgverzekeraar u heeft. Voor afspraken in de avonduren is de wachttijd langer: 6-8 weken. Er is geen wachttijd tussen intake en behandeling. Wanneer u de wachttijd te lang vindt dan kunt u uw zorgverzekeraar vragen om wachttijdbemiddeling (laatste update wachttijden: 11-02-2019).

Voor relatietherapie kunt u zich helaas momenteel niet aanmelden vanwege een intakestop (we zitten vol tot nader bericht op deze website).

Aanmeldprocedure

U kunt zich direct online aanmelden via ons aanmeldformulier: